Na tuto lahodnou krémovou česnekovou omáčku potřebujete pouze 6 ingrediencí. Je rychlá a snadná na přípravu, takže ji hravě připravíte i v časovém presu.
Ingredience
- 2 lžíce másla
 - 4 stroužky česneku, lisované
 - 2 lžíce hladké mouky
 - 1 a 3/4 šálku smetany na vaření
 - 1/3 šálku nastrouhaného parmazánu
 - 1–2 lžíce čerstvé petrželky, nasekané (nebo 2 lžičky sušené petrželky)
 - sůl a černý pepř dle chuti
 
Postup
- Ve velké nepřilnavé pánvi rozpusťte na středním plameni máslo.
 - Když je horké, přidejte česnek a za stálého míchání restujte 30 sekund nebo dokud nebude voňavý.
 - Dávejte pozor, abyste česnek nespálili.
 - Vmíchejte mouku a za stálého míchání restujte 1 minutu nebo do světle zlaté barvy.
 - Chce to restovat dostatečně dlouho, aby mouka nechutnala syrově.
 - Postupně zašlehejte smetanu.
 - Dochuťte solí a pepřem.
 - Vařte do zhoustnutí, asi 1-2 minuty, občas promíchejte.
 - Pokud se vytvoří nějaké hrudky, stačí je vyšlehat.
 - Doba vaření bude záviset na více faktorech, jedním z nich je velikost vaší pánve.
 - V podstatě chcete, aby se omáčka vařila jen do zhoustnutí.
 - Vmíchejte parmezán a petrželku.
 - Dejte pánev ze sporáku.
 - Omáčka je nejlepší, když se podává ihned.
 - Odstavením zhoustne.
 - Servírujte s libovolnými těstovinami.
 


Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček