Výhodou tohoto receptu je, že najednou s masem připravíte i vynikající přílohu!
Ingredience:
- 1000 g kančího masa
 - 1 cibule
 - 4 stroužky česneku
 - 4 brambory
 - 2 mrkve
 - 2 řapíkaté celery
 - 1/2 fenyklu
 - 1/2 šálku olivového oleje
 - 1/2 šálku vody
 - tymián
 - rozmarýn
 - oregano
 - sůl, pepř
 
Postup:
- Předehřejte si troubu na 180°C.
 - Cibuli, mrkev, brambory, celer, fenykl a dva stroužky česneku nadrobno nakrájejte, vložte je do misky s čtvrt šálkem olivového oleje a dochuťte solí a pepřem.
 - Zamíchejte a směs přelijte do pekáče.
 - Na pánvi s trochou olivového oleje ze všech stran zlehka orestujte kančí maso, které jste předtím osolili a opepřili.
 - V mezidobě nakrájejte čerstvé bylinky, přidejte k nim dva prolisované stroužky česneku a smíchejte v misce se zbývajícím olivovým olejem tak, aby vznikla jakási pasta.
 - Když je kančí maso ze všech stran orestované, vyjměte ho z pánve a potřete důkladně bylinkovou pastou.
 - Maso přendejte do pekáče se zeleninou a zalijte vodou.
 - Vložte do trouby a pečte, dokud není maso měkké, přibližně hodinu až hodinu a půl.
 - Pokud je třeba podlijte během pečení ještě trochou vody.
 
Pečené kančí maso podávejte se pečenou zeleninou.

Zvěřina není nutně jen kančí či srnčí. Velmi lahodné pokrmy lze připravit také z masa bažantího. Inspirujte se našimi recepty na bažanta 8krát jinak!

Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček