Krémové těstoviny s krevetami s chutí česneku a citronu jsou snadné a přitom tak vynikající. Vyzkoušejte je i vy!
Ingredience
- 500 g těstovin tagliatelle
- 3 lžíce másla
- 500 g vyloupaných krevet
- 4 drcené stroužky česneku
- 250 ml smetany
- 2-3 lžíce čerstvé citronové šťávychrst čerstvé petrželky, jemně nasekané
- sůl
- pepř
Postup
- Uvařte těstoviny ve velkém hrnci ve vroucí osolené vodě dle návodu na obalu.
- Sceďte a nechte si 1 šálek vody z těstovin stranou.
- Mezitím na velké pánvi rozpusťte 2 lžíce másla a postupně orestujte krevety, dokud nebudou zlatohnědé a neprůhledné.
- Krevety podle chuti dochuťte.
- Vyjměte z pánve a odložte stranou.
- Přidejte zbývající máslo a česnek a restujte několik sekund, dokud nebude česnek voňavý, potom nalijte smetanu, citronovou šťávu (začněte 2 lžícemi a podle potřeby přidávejte další), petrželku a dochuťte.
- Nechte dusit na mírném plameni.
- Vraťte krevety zpět do pánve a dochuťte.
- Přidejte těstoviny a trochu vody z vaření a promíchejte, aby byly tagliatelle zcela pokryty omáčkou.


 
 Pánve
Pánve Vakuovače
Vakuovače SodaStream
SodaStream Digestoře
Digestoře Kávovary
Kávovary Domácí pekárny
Domácí pekárny Sušičky ovoce
Sušičky ovoce Malé kuchyňské spotřebiče
Malé kuchyňské spotřebiče Hrnce
Hrnce Trouby & varné desky
Trouby & varné desky Elektrické krby
Elektrické krby Mobilní klimatizace
Mobilní klimatizace Ochlazovače vzduchu
Ochlazovače vzduchu Drtiče odpadu
Drtiče odpadu Elektrické fritézy
Elektrické fritézy Odšťavňovače
Odšťavňovače Katalog ingrediencí
Katalog ingrediencí Bylinky
Bylinky Koření
Koření Plodiny
Plodiny Sýry
Sýry Houby
Houby Seznam éček
Seznam éček