Oblíbená pochoutka, ve které se chuť bažantího masa skvěle snoubí s lesními houbami a divokou rýží.
Ingredience:
- 1 bažant
- 2 šálky nevařené divoké rýže
- 1 šálek nakrájených čerstvých lesních hub
- 3 šálky vody
- 3/4 šálku nakrájené cibule
- 6 plátků slaniny
- 1 PL hladké mouky
- 2 čajové lžičky sušeného mletého česneku
- 2 čajové lžičky sušeného oregana
- 2 čajové lžičky sladké papriky
- 1 čajová lžička pepře
- 2 čajové lžičky soli
- olej
Postup:
- Na pánvi rozehřeje olej, zesklovaťte na něm cibuli a následně přidejte veškeré koření a vodu.
- V mezidobě si moukou vysypejte speciální sáček určený na pečení masa v troubě, přidejte slaninu, houby a rýži.
- Následně do sáčku vložte též omytého a očištěného bažanta.
- Přilijte do sáčku směs s kořením a sáček důkladně uzavřete.
- Vložte na plech a pečte v troubě předehřáté na 180°C přibližně hodinu a půl, v závislosti na velikosti bažanta.
- Před podáváním nechte ještě 10 minut v sáčku odstát,

Nemáte možnost koupit si zvěřinu? Nevaří, máme pro vás zajímavé recepty na nepravé zvěřinové hody!

Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček