Slepičí či hovězí vývar je klasika. Pojďte si ale tentokrát připravit oblíbenou polévku z poněkud netradičního masa. Uvidíte, že si ho ihned zamilujete.
Ingredience:
- 1 bažant
- 2 mrkve
- 1 petržel
- 1 cibule
- 1/4 celeru
- 2 řapíkaté celery
- 1 stroužek česneku
- 14 šálků vody
- koření na vývar (pepř, bobkový list, nové koření)
- čerstvá petrželka nebo libeček
- sůl
Postup:
- Omytého a očištěného bažanta vložte do hrnce s vodou.
- Následně k masu přidejte oloupanou cibuli, mrkev, petržel, celer a česnek.
- Vodu osolte a vložte do ní též sáček s kořením na vývar.
- Poté bažantí vývar táhněte, tedy vařte těsně pod bodem varu na mírném ohni přibližně 3 hodiny.
- Když je bažantí maso dokonale měkké, vývar opatrně sceďte.
- Uvařenou zeleninu následně nakrájejte na kostičky a bažanta oberte.
- Maso poté rovněž pokrájejte na menší kousky.
- Veškerou zeleninu i maso vraťte do vývaru a přidejte čerstvou petrželku či libeček.
Podle vašich preferencí můžete samozřejmě do bažantí polévky přidat rovněž nudličky či kapání.


Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček