Tyhle recepty na fazolovou polévku rozhodně stojí za to!
Protože fazole, jako většina luštěnin, jsou velmi zdravé. Nejen, že jsou výživné a lehce stravitelné, ale jsou téměř bez kalorií, tudíž nám dodávají vysokou energetickou hodnotu.
Taková správná fazolačka nás tedy dostatečně zasytí, ale pohladí i duši našich chuťových buněk.
A co takhle ji zkusit sedmkrát jinak?
Naše recepty
Proč nás fazole nadýmají?
Fazole (obecně luštěniny) způsobují plynatost, protože obsahují určitý druh cukru, nazývaný oligosacharid, který lidské tělo nedokáže plně strávit. Ostatní cukry se štěpí a vstřebávají v tenkém střevě. Ale lidské tělo neprodukuje enzym, který štěpí oligosacharidy.
Oligosacharidy ve fazolích se v nestráveném stavu dostanou až do tlustého střeva. Bakterie v tlustém střevě se těmito cukry živí.
To způsobí fermentaci (chemický rozklad) a produkci plynu. Ten plyn uvolňujeme a způsobuje plynatost.

Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček