Vynikající recepty na polévky po italsku, které se hodí pro každé roční období. Inspirujte se!

Už jste někdy zkoušeli recepty na italské polévky, které si můžete vychutnat v každém ročním období?

Pokud milujete tento druh kuchyně, můžete se inspirovat v našem článku a připravit si některou z pečlivě vybraných pochoutek.

Může to být jednoduchý oběd, malá večeře nebo také svačina. Stačí si jen vybrat tu správnou recepturu. Ochutnejte tu pravou Itálii a nechte své chuťové pohárky tančit.

Proč vlastně konzumovat zralá rajčata?

  • Pomáhají při redukci hmotnosti díky vysokému obsahu vody – zralé rajče totiž obsahuje více než 90 % vody.
  • Podporují správnou funkci střev – jsou bohaté na vlákninu.
  • Obsahují cca polovinu množství vitaminu C, která je běžně obsažena v citronu.
  • Působí proti šerosleposti a zvyšují naši imunitu, to vše díky provitaminu A.
  • Snižují krevní tlak a pomáhají lidem, kteří mají potíže s revmatismem.

Na co si dát pozor?

Nezralá, tedy zelená rajčata jsou zcela nevhodná pro těhotné ženy. Obsahují totiž tzv. tomatin, který je jedovaný a při požití může u těhulky vyvolat potrat.

Zajímavosti na závěr

Konzervovaná rajčata jsou běžnou součástí naší kuchyně, protože se často hodí lépe než ta čerstvá. Jak se vyrábí průmyslově a co předchází tomu, než si je doma můžeme otevřít a vyklopit z plechovky do připravovaného pokrmu? Na to se mrkněte v následujícím videu.

CANNED TOMATOES | How It's Made

Jistě jste v jednom z receptů zaznamenali máslovou dýni, která je jedním z mnoha druhů používaných v kuchyni. Jak jí správně krájet? Malou instruktáž najdete ve videu.

How to cut butternut pumpkin | taste.com.au

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.