Vynikající recepty na králičí maso v paprikové omáčce vás přenese zpátky do dětských let

Králík na paprice a naše recepty, jsou zaručenou jistotou dobrého jídla!

Pochutnejte si na všech možných variantách, které vám nabízíme!

Jaké papriky jsou ty nejlepší? Tuto informaci najdete na konci článku!

Jaká je ta nejlepší paprika k vaření?

Paprika Žitava (Slovensko)

Paprika Žitava, známá také jako Žitavská paprika, je prvním produktem ze Slovenské republiky, který získal prestižní značku kvality PDO (chráněné označení původu). Výrobek je prášek ze sladké papriky vyrobený mletím sušených paprik, které se sklízí, když jsou zralé.

Má intenzivní oranžovou až červenou barvu díky oleji, který se uvolňuje ze semen v konečné fázi procesu mletí. Její chuť je jemně sladká a intenzivně hluboká, připomínající sladkou papriku, ale bez hořkosti.

Szegedi Fűszerpaprika-őrlemény (Maďarsko)

Szegedi paprika v prášku se vyrábí mletím lusků papriky. Její barva je živá, ohnivě červená a její vůně je silná a kořenitá, podobná jako u pečené zeleniny. Po ochutnání je chuť sladká, jemná a kořenitá, ale příjemná a ne příliš pálivá, protože množství kapsaicinu nepřesahuje 100 mg/kg.

V Maďarsku je tak populární, že má dokonce své vlastní muzeum a obvykle se používá jako koření do vydatných dušených pokrmů, gulášů nebo jídel s masem.

Pimentón de la Vera (Španělsko)

Pimentón de la Vera je uzená paprika, která se od 16. století vyrábí výhradně v údolí La Vera v provincii Cáceres. Toto červené koření se vyrábí mletím sušených paprik na voňavý, kořeněný, vyuzený prášek.

Na podzim, po sklizni, se nejjemnější papriky zavěsí na provázky a nechají se usušit. Poté se dva týdny udí dubovým dřevem, čímž se zintenzivní jejich chuť i barva.

Kalocsai Fűszerpaprika-őrlemény (Maďarsko)

Tento jedinečný paprikový produkt se vyrábí za přísných opatření mletím sušených lusků rostlin červené papriky různých odrůd. Papriky musí být namleté rovnoměrně a vůně je kořenitá a příjemná, srovnatelná s praženými semeny.

Má sladkou, ovocnou chuť a čím vyšší je obsah kapsaicinu v paprikách, tím pálivější bude výsledný produkt. Používá se hlavně jako koření v různých pokrmech včetně dušeného masa, na vejcích, rybách, těstovinách, bramborách a v marinádách na pečené maso.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.