Králík upečený na bůčku? Není lepší kombinace! Vyzkoušejte tyto jednoduché recepty

Pečený králík s bůčkem je skvělý recept, jelikož se vyhnete vysušenému masu.

Vůně a chuť připraveného pokrmu vám vyrazí dech.

A jak nejlépe dochutit bůček, vám prozradíme na konci článku.


Recept na bramborové knedlíky

Jak jsme avizovali v prvním receptu na pečeného králíka s bůčkem, nejlepší přílohou jsou knedlíky z brambor! Tak si je s námi pojďte udělat.

  • 900 g brambor (vařené se slupkou, vychladlé)
  • 260 g hladké mouky
  • 160 g polohrubé mouky
  • 1 vejce
  • ½ lžíce bramborového škrobu
  • 1 lžička soli

Postup

  • Brambory uvařte ve slupce den předem a nechte je zcela vychladnout (nejlépe přes noc).
  • Vychladlé brambory oloupejte a nastrouhejte.
  • Smíchejte mouky, bramborový škrob a sůl.
  • Přidejte vše k bramborám spolu s celým vejcem.
  • Bramborovou hmotu zpracujeme na homogenní hladké těsto.
  • Těsto rozdělte na dvě stejné části. Na pracovní ploše každý vyválejte do válce o tloušťce 5-7 cm.
  • Ihned po vytvarování knedlíků je vložte do mírně vroucí vody.
  • Knedlíky vařte 20-23 minut.
  • Po uvaření knedlíky opatrně vyjměte z hrnce.
  • Pokud knedlíky nepodáváte hned, potřete je trochou rozpuštěného másla nebo sádla, aby povrch nevysychal.
  • Knedlíky propíchejte vidličkou, aby se zevnitř uvolnila pára.

Jak nejlépe okořenit bůček?

Tradičním dochucením bůčku se považuje potírání solným nátěrem, ale můžete si vyrobit i vlastní kořenící pastu.

Pro slanou variantu: bůček potřete olivovým olejem a bohatě ochuťte mořskou solí. To pomůže vytéct tuk a pokožka získá svou pověstnou křupavou texturu.

Pro kořenící pastu: vyzkoušejte fenykl, pepř, česnek a tymián. Nebo, pokud máte chuť experimentovat, vyzkoušejte bůček s polevou z bourbonu nebo whisky.

Pro sladko slanou chuť: zkuste smíchat med a sójovou omáčku, česnek, čerstvě mletý pepř a olej.

Bohatá kořeněná chuť: smíchejte silnou uvařenou kávu, hnědý cukr, olivový olej, česnek, sojovou omáčku, drcený černý pepř a papriku.

Pro svěží chuť: smíchejte čerstvě vymačkanou citronovou šťávu, rozmarýn, tymián, česnek, olivový olej, sůl a pepř.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.