Okořeňte večeři tímto super zdravým receptem s vysokým obsahem vlákniny, nabitým železem a počítá se jako 4 z vašich 5 jídel denně – je to navíc levné!
Co budeme potřebovat
- 100 g červené čočky
- Lžička kurkumy
- Lžíce tamarindové pasty
- Cibule (nakrájená na plátky)
- Stroužek česneku (prolisovaný)
- Kousek zázvoru (nastrouhaný)
- Lžička kari
- Lilek (nakrájený na plátky)
- 500 ml vody
Postup
- Čočku, kurkumu a tamarindovou pastu zalijeme 500 ml vody
- Přidáme sůl a začneme vařit
- Čočku vaříme 15 minut, dokud nám nezměkne
- Z hrnce odstraníme veškerou pěnu, která se nám vytvořila
- Mezitím si na vetší pánvi rozehřejeme olej
- Přidáme cibuli, česnek a zázvor
- Opékáme dozlatova asi 5 minut
- Do směsi na pánvi přidáme kari a vaříme další 2 minuty
- Přidáme čočku a pokračujeme ve vaření dalších 10 minut
- Vedle si rozehřejeme pánev na velmi vysokou teplotu
- Lilek potřeme olejem a okořeníme
- Okořeněné plátky lilku na pánvi smažíme z každé strany 2-3 minuty
- Čočku na kyselo podáváme s opečeným lilkem
Čočku můžete podávat i s uvařenou basmati rýží, limetkovým nebo mangovým chutney a koriandrem.


 
 Pánve
Pánve Vakuovače
Vakuovače SodaStream
SodaStream Digestoře
Digestoře Kávovary
Kávovary Domácí pekárny
Domácí pekárny Sušičky ovoce
Sušičky ovoce Malé kuchyňské spotřebiče
Malé kuchyňské spotřebiče Hrnce
Hrnce Trouby & varné desky
Trouby & varné desky Elektrické krby
Elektrické krby Mobilní klimatizace
Mobilní klimatizace Ochlazovače vzduchu
Ochlazovače vzduchu Drtiče odpadu
Drtiče odpadu Elektrické fritézy
Elektrické fritézy Odšťavňovače
Odšťavňovače Katalog ingrediencí
Katalog ingrediencí Bylinky
Bylinky Koření
Koření Plodiny
Plodiny Sýry
Sýry Houby
Houby Seznam éček
Seznam éček