Příprava: 10 minut
Vaření: 60 minut
Počet porcí: 6
Doba přípravy: 70 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 6
Ingredience
- půl balíčku lasagní
- cibule
- 500 g mletého masa
- provensálské koření
- špetka muškátového oříšku
- sůl
- pepř
- rajský protlak
- 2 rajčata na plátky
- nastrouhaný sýr (jaký máte rádi)
Bešamel:
Postup receptu
- Nejprve si nakrájíme rajčata na plátky a cibulku na malinkaté kostičky
- Pečící misku si vymažeme a podložíme nakrájenými rajčaty
- Potom si osmahneme cibulku s česnekem a hned přidáváme mleté maso, které osolíme, opepříme a osmahneme
- Pak už se jen přidá provensálské koření, špetka oříšku a rajčatový protlak
- Jakmile se maso dochutí, hned si připravujeme bešamel
- Mléko přivedeme k varu, mezitím si rozpustíme máslo, do kterého přidáme mouku, uděláme takovou jíšku a ihned dáváme do vařícího mléka – bešamel je hotový
- Vrstvíme na rajčata lasagne, potom masová směs, nastrouhaný sýr a bešamel a navrch zase lasagne, zase masová směs, sýr a bešamel, opět lasagne a nakonec bešamel a sýr
- Dáme zapéct na 180 °C na 45 minutek a je hotovo