Příprava: 20 minut
Vaření: 40 minut
Počet porcí: 8
Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 8
Ingredience
- 5 vajec
- 6 lžic teplé vody
- 21 dkg moučkového cukru
- šťáva z půlky citronu
- 24 dkg hladké mouky
- 1 prášek do pečiva
Na proložení:
Krém:
- 50 dkg tvarohu
- 3 lžíce moučkového cukru
- 1 vanilkový cukr
- 3 lžíce šťávy z mandarinkového kompotu
- 2 dl šlehačky
- želatina
- 5 lžic vody
Na konečnou úpravu:
- 0,25 l šlehačky
- 1 ztužovač šlehačky
- strouhaná čokoláda na posypání
Postup receptu
- Z bílků ušleháme tuhý sníh a vmícháme do něj jednu třetinu (7 dkg) cukru
- Žloutky ušleháme s horkou vodou, zbylým cukrem a citronovou šťávou do husté pěny
- Do ní pak opatrně vmícháme připravený sníh a zlehka, nejlépe jen po lžících, ručně zamícháme mouku s práškem do pečiva
- Těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech a ve středně horké troubě upečeme
- Po vychladnutí rozkrojíme na poloviny a na jednu narovnáme okapané mandarinky z kompotu
- Na ně pak rozetřeme tvarohový krém, který připravíme tak, že do něj zamícháme moučkový a vanilkový cukr, mandarinkovou šťávu, rozpuštěnou želatinu a ušlehanou šlehačku
- Přiklopíme druhou polovinu upečeného těsta a necháme ztuhnout
- Pak celý povrch potřeme šlehačkou ušlehanou se ztužovačem
- Hustě posypeme strouhanou čokoládou a nakrájíme na řezy
Dobry den. Jaky vanilkovy pudink mate na mysli? Vařený nebo ten instantní, co se nevari v prasku? Dekuji za odpoved.
Recept me zaujal jednoduchosti, tak chci vyzkouset, ale: nemam rada pojem “šálek”, mam radeji vahu, protoze nevim, jak velky ten šálek ma byt a jak velky pkech mam pouzit vlastne.
Dobrý den,
děkujeme za komentář. Pojem šálky používáme u receptů, které nevyžadují přesné vážení a počítáme vždy s 250 – 330 ml hrnky. Tzn. těmi „běžnými“. Co se týče vaše dotazu, tak v receptu není pudink žádný. Jedná se o vanilkový cukr. 🙂