Luxusní řezy plné mandarinek a sladkého tvarohu

Luxusní řezy plné mandarinek a sladkého tvarohu
Příprava: 20 minut Vaření: 40 minut Počet porcí: 8
Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 8

Ingredience

  • 5 vajec
  • 6 lžic teplé vody
  • 21 dkg moučkového cukru
  • šťáva z půlky citronu
  • 24 dkg hladké mouky
  • 1 prášek do pečiva

Na proložení:

  • 2 mandarinkové kompoty

Krém:

  • 50 dkg tvarohu
  • 3 lžíce moučkového cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 3 lžíce šťávy z mandarinkového kompotu
  • 2 dl šlehačky
  • želatina
  • 5 lžic vody

Na konečnou úpravu:

  • 0,25 l šlehačky
  • 1 ztužovač šlehačky
  • strouhaná čokoláda na posypání

Postup receptu

  1. Z bílků ušleháme tuhý sníh a vmícháme do něj jednu třetinu (7 dkg) cukru
  2. Žloutky ušleháme s horkou vodou, zbylým cukrem a citronovou šťávou do husté pěny
  3. Do ní pak opatrně vmícháme připravený sníh a zlehka, nejlépe jen po lžících, ručně zamícháme mouku s práškem do pečiva
  4. Těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech a ve středně horké troubě upečeme
  5. Po vychladnutí rozkrojíme na poloviny a na jednu narovnáme okapané mandarinky z kompotu
  6. Na ně pak rozetřeme tvarohový krém, který připravíme tak, že do něj zamícháme moučkový a vanilkový cukr, mandarinkovou šťávu, rozpuštěnou želatinu a ušlehanou šlehačku
  7. Přiklopíme druhou polovinu upečeného těsta a necháme ztuhnout
  8. Pak celý povrch potřeme šlehačkou ušlehanou se ztužovačem
  9. Hustě posypeme strouhanou čokoládou a nakrájíme na řezy
Komentáře
  1. Dobry den. Jaky vanilkovy pudink mate na mysli? Vařený nebo ten instantní, co se nevari v prasku? Dekuji za odpoved.
    Recept me zaujal jednoduchosti, tak chci vyzkouset, ale: nemam rada pojem “šálek”, mam radeji vahu, protoze nevim, jak velky ten šálek ma byt a jak velky pkech mam pouzit vlastne.

    1. Dobrý den,

      děkujeme za komentář. Pojem šálky používáme u receptů, které nevyžadují přesné vážení a počítáme vždy s 250 – 330 ml hrnky. Tzn. těmi „běžnými“. Co se týče vaše dotazu, tak v receptu není pudink žádný. Jedná se o vanilkový cukr. 🙂

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.