Nejlepší recepty na saláty z paprik aneb tipy na zdravou letní večeři

Blíží se léto a s ním i potřeba jíst lehčeji a zdravěji.

Proto vám přinášíme 5 lahodných receptů na paprikové saláty, které si zamilují i zarytí masožravci.

Vyberte si, zda dáte přednost čerstvé zelenině nebo pečené či grilované.

Tak jako tak si pochutnáte!

Jaký je rozdíl mezi zelenou, žlutou a červenou paprikou?

Všechny papriky pochází ze stejné rostliny! Nejprve se sbírá zelená paprika, zatímco žlutá a červená tráví na vinné révě více času, díky čemuž jsou sladší a výživnější. Červené papriky mají šestkrát více vitaminu A a více než dvakrát více vitamínu C než zelené papriky.

Mohu papriky zamrazit?

Ano. Nakrájejte je na požadovaný řez, poté zmrazte  a uložte do vzduchotěsné nádoby vhodné pro mrazák. Zůstanou dobré až šest měsíců. V běžné lednici vydrží asi tři dny.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.