Výborné recepty na játrové kuřecí paštiky v 7 variantách. Kterou si připravíte jako první?

Máslová, hedvábně jemná paštika, je něco, co si můžete spojovat s luxusními restauracemi nebo trendy hipsterskými bary.

Nebo dost možná máte naopak pocit, že paštika je něco z minulosti, co úplně vyšlo z módy.

Ať už si o ní myslíte cokoli, připravili jsme si pro vás vynikající recepty na paštiku z kuřecích jater, tak jak ji pravděpodobně neznáte.

Už nebudete chtít jinou!

Historie paštiky

Paštika má kořeny v dávné minulosti a za její rodiště můžeme považovat Francii. Ve skutečnosti francouzští kuchaři jednoduše oživili pokrm, který milovali staří Římané. V překladu paštika znamená něco jako ,,pasta“ nebo ,,hrubá směs“. Zajímavé je, že ve středověku se paštiky podávaly jako vyvrcholení hostiny, a proto byly zdobeny tím nejluxusnějším způsobem, často s „překvapením“ uvnitř. Paštiky se často vařily zabalené ve vrstvě těsta.

Dnes paštika zůstává základem francouzské stravy. 25 % Francouzů jí paštiku alespoň jednou týdně a 68 % Francouzů jí paštiku alespoň jednou měsíčně.

A jak se vám naše dnešní recepty líbily? Napište nám do komentářů!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.