Lahodné recepty s kaprem, které si můžete udělat nejen na Vánoce

Milujete ryby? 

Pak vám nejspíš bude vonět i tato sladkovodní dobrůtka, která je servírována ve velké většině českých domácností na Štědrý večer. 

Recepty na kapra však můžete udělat i kdykoliv během roku.

Podívejme se na 6 nejoblíbenějších provedení.

Z kapřího masa můžete dělat i trvanlivější produkty, jako je tomu kupříkladu v případě pečenáčů. Takto si můžete mimo jiné chytře uchovat zbytky nesnědeného smaženého kapra. 

V dobách našich babiček a prababiček se připravovaly i jiné s recepty s kaprem, které se však na talířích v moderní domácnosti již moc neobjevují. Příkladem je třeba kapr na modro nebo kapr v rosolu.

Tato ryba se výborně páruje s kořenovou zeleninou a sedí jí i sladkokyselá chuť. Mrkev, celer a petržel se hodí do základu polévek i omáček. 

Podávat jej však můžete buď jen tak s chlebem nebo s brambory na různý způsob. 

Hodí se k němu i lehké zeleninové saláty nebo přílohové dipy.

Jak se vám recepty s kaprem líbily? Napište do komentářů, jak se vám to povedlo.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.