Výborné recepty na pečené žampiony s mletým masem 5x jinak. Dokonalý předkrm či luxusní svačinka!

Chystáte večírek a nevíte, čím své hosty okouzlit?

Nebo jen chcete potěšit svou rodinu něčím novým, na čem si všichni pochutnají?

Pak jste tu správně!

Máme pro vás 5 receptů na plněné žampiony mletým masem, které jsou snadné, rychlé a přitom chutnají jak z luxusní restaurace.

Vyzkoušejte je všechny!

Jak si připravit žampiony na naplnění?

  • Použít můžete jakékoli žampiony, výsledky budou vždy vynikající.
  • Na plnění jsou skvělé také portobello žampiony, které mají velké klobouky.
  • Houby jsou velmi savé, proto je neponořujte do vody. Místo toho otřete kloboučky navlhčenými papírovými utěrkami, abyste odstranili všechny kousky kompostu, které na nich ulpívají. Pokud je to opravdu nutné, co nejrychleji je opláchněte pod kohoutkem a okamžitě je osušte a otřete papírovými ručníky.
  • Pokud chcete žampiony plnit, odstraňte nožičku jejím mírným ohnutím.
  • Poté škrabkou na rajčata vydlabejte část dužiny.
  • Ze žampionů portobello je dobré oškrábat černé žábry.

Žampion, nejpěstovanější druh houby na světě. Víte, čím je pro vás prospěšný? Jak poznat nejedlý žampion? Či jak jak ho správně zpracovat? To vše a mnohem více se dozvíte v našem podrobném článku o žampionech!

A jak se vám naše dnešní recepty líbily? Napište nám do komentářů!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.