Vychutnejte si krémovou houbovou omáčku připravenou z čerstvých hříbků s tradičním kuřecím řízkem a originálními německými vaječnými nudlemi. Recept se může zdát komplikovaný, ale opak je pravdou! Takto snadný recept jste ještě nevařili.
Co budeme potřebovat
Na kuřecí maso
- 4 tenké plátky nakrájených kuřecích prsou
- 250 g mouky
- 250 g strouhanky
- 2 vejce (rozšlehaná)
- 2 lžičky papriky
- ½ lžičky česnekového prášku
- ½ lžičky cibulového prášku
- sůl
- pepř
- 2 lžíce olivového oleje
- Lžíce másla
Na špecle
- 750 g polohrubé mouky
- 2 lžíce sušeného mléka
- 3 vejce
- 320 ml vody (přibližně)
- lžíce oleje
Na omáčku
- 500 g nakrájených žampionů
- 500 ml hovězího vývaru
- 85 ml červeného vína
- lžička dijonská hořčice
- lžička olivového oleje
- 2 lžíce másla
- 60 g hladké mouky
- sůl
- pepř
Postup
- Na špecle si v míse smícháme mouku a sušené mléko.
- Uprostřed uděláme důlek a poté přidáme mokré ingredience.
- Těsto mícháme, dokud se nespojí.
- Konzistence by měla připomínat těsto na palačinky, ale hustější.
- Necháme ho 30 minut odpočívat.
- Ve velkém hrnci s osolenou vroucí vodou a lžící oleje budeme špecle vařit.
- K tvarování nudlí použijeme děrovanou lžíci s velkými otvory nebo cedník s velkými otvory nebo speciální tvořítko na noky nebo špecle.
- Těsto tvořítkem protlačíme a vaříme 2-3 minuty, dokud nevyplavou na povrch.
- Po uvaření je vyndáme z vody a dáme stranou.
- Zatímco špecle odpočívají, připravíme si maso.
- Troubu si předehřejeme na 200°C.
- Mouku, strouhanku a rozšlehaná vejce si rozdělíme do tří misek.
- Do mouky přidáme sůl a pepř.
- Do strouhanky přidáme papriku, česnekový prášek, cibulový prášek a promícháme.
- Každý kus kuřete z obou stran obalíme v trojobalu.
- V pánvi na střední teplotě si rozpustíme půl lžíce másla a přidáme lžičku olivového oleje.
- Do pánve vložíme dva kusy obalených kuřecích prsou.
- Smažíme dozlatova 3 až 4 minuty z každé strany.
- Prsa vyndáme a dáme na talíř a vložíme do trouby.
- Opakujeme se zbývajícím masem.
- Všechny čtyři řízky udržujeme v troubě teplé.
- Na houbovou omáčku si rozpálíme pánev s olejem.
- Přidáme houby a lehce je posypeme solí.
- Za častého míchání vaříme, dokud houby nezačnou zlátnout, přibližně 2 minuty.
- Přidáme máslo.
- Jakmile se rozpustí, přidáme mouku a mícháme, dokud se ingredience v pánvi neobalí.
- Začneme velmi pomalu přilévat hovězí vývar.
- Důkladně mícháme, aby se jíška s vývarem spojila.
- Nakonec přidáme červené víno a dijonskou hořčici.
- Omáčku přivedeme k varu a poté snížíme teplotu.
- Dochutíme solí a pepřem.
- Na talíř poté vrstvíme domácí špecle, kuřecí řízek a vše přelijeme houbovou omáčkou s houbami.

Špenát se dá využít na mnoho způsobů! Vychutnejte si je v podobě slaných palačinek se špenátem nebo krémové špenátové polévky, které vás v chladných dnech krásně zahřejí. A ač tomu věříte nebo ne, ze špenátu se dají upéct i lahodné nadýchané dorty! Podívejte se na tyto recepty na dorty ze špenátu! Budete se divit jaká dobrota to je!

Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček
Moc dobré recepty už se těším
Děkujeme! Ať se povedou a dobrou chuť. 🙂