Shánět suroviny pro celiaky není vždy jednoduché, takže když je možné si něco vyrobit v pohodlí domova, hned se toho chytneme. Tento recept je jednoduchý a zvládne ho každý. Během chvilky se tak dá vykouzlit super rychlý pokrm.
Ingredience:
- 280 g víceúčelové bezlepkové mouky
- 1 lžička xanthanové gumy
- 45 g modifikovaného tapiokového škrobu
- 1/2 lžičky vločkové soli (také se jí říká košer sůl)
- 2 vejce + 2 žloutky
- 1 polévková lžíce extra panenského olivového oleje
- 125 – 150 ml teplé vody
Postup:
- Do nádoby kuchyňského robota nasypeme prosátou bezlepkovou mouku, přidáme xanthanovou gumu, sůl, olivový olej, vejce a žloutky.
- Zapneme na střední rychlost a mícháme, dokud se vše nespojí.
- Přilijeme 125 ml vody a dále necháváme promíchat. Podle potřeby ještě přidáme zbytek vody.
- Jakmile se těsto shromažďuje na jedné straně mísy, máme hotovo. Kdyby bylo těsto až moc tuhé, vmícháme ještě trochu vody.
- Vypneme robota a hotové těsto přendáme na pomoučený vál nebo jinou pracovní plochu.
- Rozdělíme jej na 4 stejně velké díly. Jeden díl si necháme ke zpracování, ostatní zakryjeme igelitem, aby těsto zůstalo vlhké.
- Těsto vypracujeme, aby bylo hladké a rozpůlíme. Každou polovinu rozválíme na tenkou placku.
- Pomocí ostrého nože nakrájíme na jakýkoliv tvar, co nás napadne. Případně můžeme těsto vyválet po částech na těstovinovém strojku.


Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček