Lahodné těstoviny s cizrnou, řapíkatým celerem, čerstvou petrželkou, červeným chilli a citronovou kůrou si zamilují nejen vegani! Jsou zdravé, výživné a jednoduché na přípravu. Co víc si od jídla přát.
Co budete potřebovat
- 230 g těstovin dle vašeho výběru
- 1 šálek uvařené cizrny, scezené
- 1/4 šálku nebo více čerstvé petrželky, nasekané, plus více na ozdobu
- 4 stonky řapíkatého celeru, nakrájené diagonálně (listy můžete nakrájet na ozdobu)
- 3 stroužky česneku, nasekané
- 1-3 lžičky drceného červeného chilli (nebo podle chuti)
- 1-2 lžíce citronové kůry
- 1 šalotka, nakrájená na kostičky
- olivový olej
- sůl a pepř dle chuti
Postup
- Uvařte těstoviny podle návodu na obalu a sceďte.
- Mezitím nalijte vodu do dalšího hrnce, nechte dojít k varu a přidejte do ní nakrájené stonky řapíkatého celeru.
- Přidejte trochu soli a minutu nebo dvě blanšírujte, poté sceďte, propláchněte pod studenou vodou a dejte stranou.
- Zahřejte 1-2 lžíce olivového oleje ve velké pánvi na středně vysokém plameni.
- Přidejte šalotku a restujte do měkka – několik minut.
- Přidejte cizrnu, řapíkatý celer a možná špetku nasekané petrželky a prohřejte.
- Přidejte česnek, červené chilli a 1/4 šálku nebo více nasekané petrželky a restujte další minutu.
- Přidejte těstoviny a promíchejte.
- Přidejte citronovou kůru a dochuťte solí a pepřem.
- Podávejte s další petrželkou a pokud máte, tak i nakrájenými listy řapíkatého celeru.
- Pokud chcete, dochuťte citronovou šťávou, případně ještě trochou drceného červeného chilli.
- Dobrou chuť!

Vyzkoušejte i naše další recepty s řapíkatým celerem. Ať už hledáte inspiraci na nové polévky, smoothie, džus, salát nebo pomazánku, vše máme připraveno!

Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček