Vegetariánské šunkofleky s houbami

Vegetariánské šunkofleky s houbami

Máte doma zásoby sušených hub? Nosíte z lesa plné košíky a už nevíte, co s nimi? Zapečte je společně s těstovinami. Skvěle jimi nahradíte maso, ušetříte a opravdu si pochutnáte.Pokud maso nahradíte úplně, máte skvělé vegetariánské jídlo

Ingredience

  • 300 g fleků
  • 150 g uzeného masa
  • 1 cibule
  • 200 g čerstvých hub, nebo 100 g sušených
  • 2 vejce
  • 100 g másla
  • 250 ml mléka
  • sůl, pepř

Postup

  1. Fleky uvařte dle návodu v osolené vodě
  2. Cibuli oloupejte a nakrájejte najemno
  3. Maso pokrájejte na kostičky
  4. Houby očistěte a nakrájejte na menší kousky (sušené houby dejte do misky, zalijte horkou vodou a nechte 15 minut odstát, poté slijte)
  5. Na pánvi rozpusťte lžíci másla
  6. Přidejte cibuli a maso a chvilku opékejte
  7. Přidejte houby, sůl, pepř a lehce poduste
  8. Vejce rozmíchejte s mlékem, trochou soli a pepře
  9. Slité těstoviny smíchejte se směsí z pánve
  10. Zapékací misku vymažte máslem a naplňte těstovinami
  11. Zalijte mlékem s vejci
  12. Dejte do trouby rozehřáté na 180° a nechte 30 minut zapéct

TIP: Hledáte více inspirace, jak zpracovat houby? Podívejte se na recepty na skvělé houbové omáčky

zapečené šunkofleky s houbami v pekáčku
Zdroj: pinterest.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.