Příprava: 10 minut
Vaření: 55 minut
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 65 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 12 plátků lasagní
- 20 dkg listového špenátu
- 5 dkg másla
- 5 dkg hladké mouky
- 500 ml mléka
- 1 cibule
- 1 pórek
- 4 rajčata
- 20 dkg strouhaného sýra
- 2 lžíce oleje
- strouhanka a máslo na vymazání a vysypání pekáčku
Postup receptu
- V hrnci rozpustíme máslo, přidáme mouku a připravíme jíšku
- Za stálého míchání přilijeme studené mléko, promícháme, přidáme sůl, pepř a směs vaříme asi 15 minut za občasného promíchání
- Cibuli a pórek nasekáme najemno, rajčata na kostičky, omytý špenát na malé kousky
- Cibuli zesklovatíme na oleji, přidáme rajčata, pórek, osolíme a opepříme
- Dusíme několik minut a nakonec přidáme špenát, dusíme 1 minutu a odstavíme z plotny
- Pekáček vymažeme máslem, vysypeme strouhankou
- Na dno dáme část zeleninové směsi, zalijeme připravenou omáčkou, posypeme částí strouhaného sýra a poklademe plátky lasagní
- Takto uděláme několik vrstev, skončíme omáčkou a posypeme sýrem
- Pekáček vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme asi 30–35 minut