Milujete jemné, křehké a v ústech se rozplývající kuřecí maso?
Vyzkoušejte naše recepty na kuře po myslivecku.
Kořeny tohoto pokrmu najdete ve slunném Toskánsku.
Uvařte si ho jemné i pikantní, s polentou, rýží či dalšími přílohami.
Příprava je velmi jednoduchá.
Inspirujte se!
Naše recepty
Co je kuře po myslivecku?
Pro ty, kteří tento skvělý recept neznají, se jedná o šťavnaté kousky kuřecího masa připravovaného na pánvi společně se mrkví, celerem, cibulí, rajčaty a bylinkami.
Jde o pokrm původně z italské kuchyně, kde je známý pod označením kuře cacciarore. Italské slovo cacciatore znamená „lovec či myslivec“, původně si totiž toto jídlo připravovali toskánští myslivci v divočině z dostupných a ulovených surovin.
Každý italský region má svou vlastní variantu, na severu země se častěji používá bílé víno a smetana, zatímco na jihu dominuje víno červené, chilli papričky, olivy a výraznější koření. Kromě kuřete se takto připravuje i králík.
Kuře po myslivecku můžete podávat s mnoha rozmanitými přílohami, například s čerstvým pečivem, polentou, těstovinami, rýží i bramborami.
Kuřecí maso lze připravit mnoha různými způsoby. Klasikou jsou ale recepty na pečené kuře. Inspirujte se těmi našimi!

Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček