Nevíte, zda zvolit vysoký či nízký roštěnec? Obojí je možné! Nízká roštěná je ale libovější a má také o něco jemnější chuť.
Ingredience
- 700 g hovězí roštěné
- 200 g lesních hub nebo žampionů
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 šálky vývaru
- 3 PL másla
- 3 PL hladké mouky
- 2 lžičky worcestrové omáčky
- 2 PL olivového oleje
- sůl, pepř
Postup
- Roštěnou nakrájejte na plátky, naklepejte a ochuťte solí a pepřem.
- Plátky poprášené moukou poté z obou stran orestujte na pánvi s trochou oleje.
- Maso z pánve vyjměte, odložte stranou a na zbývajícím oleji nechte zesklovatět na plátky nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
- Přidejte na plátky pokrájené houby a duste do měkka.
- Přidejte máslo a za stálého míchání přisypávejte mouku.
- Následně ke směsi přilijte vývar a několik minut povařte.
- Přimíchejte worcestrovou omáčku.
- Přidejte do omáčky plátky roštěné, vařte doměkka a dochuťte solí a pepřem.
Hovězí roštěná na houbách je nejčastěji servírováno s bramborovou kaší či šťouchanými brambory.

Žampiony chutnají skvěle také grilované či ve formě polévky. Podívejte se na naše vybrané žampionové recepty!

Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček