Chcete si usnadnit přípravu masa? Upečte ho v troubě!
Ingredience
- 700 g hovězího masa
- 350 g lesních hub
- 1 šálek vývaru
- 1 šálek smetany
- 1/2 šálku bílého vína
- 2 šalotky
- 3 stroužky česneku
- 2 lžičky dijonské hořčice
- 2 PL másla
- 2 PL olivového oleje
- rozmarýn
- sladká paprika
- sůl, pepř
Postup
- Předehřejte si troubu na 200°C.
- Na plátky nakrájené hovězí maso osolte, opepřete a potřete směsí prolisovaného česneku a nadrceného rozmarýnu.
- Na pánvi s olejem z každé strany plátky 3 minuty opečte.
- Následně maso přendejte do pekáče, přidejte vývar, vložte do trouby a pečte přibližně 25 minut, v závislosti na typu hovězího masa a výšce plátku.
- Maso z trouby vyjměte, plátky zakryjte alobalem a nechte 10 minut odpočívat.
- Mezitím si v pánvi rozpusťte máslo a přidejte do něj nakrájenou šalotku a houby ochucené solí a pepřem.
- Duste přibližně 5-7 minut, dokud houby nezačnou měknout.
- Směs z pánve odstraňte, přilijte víno a nechte ho deglazovat.
- Poté přidejte smetanu a hořčici a směs přiveďte k varu.
- Vařte, dokud omáčka nezhoustne, následně ji dochuťte kořením a přidejte houby a plátky masa.
Hovězí na houbách pečené v troubě servírujte přelité omáčkou s americkými brambory, případně též ozdobené čerstvými bylinkami.


Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček
Prima typy.
diky
Děkujeme za komentář. Ať vám chutná! 🙂