Bojíte se, že hovězí maso bude tvrdé „jako podešev“? Vsaďte na konfitování, oblíbenou kulinářskou techniku starou již mnoho století. Jediné, co budete potřebovat, je dostatek času!
Ingredience
Hovězí maso
- 800 g hovězích líček
 - 4 šálky sádla, hovězího loje
 - 1/4 šálku sójové omáčky
 - 1/4 šálku cukru
 - 6 kusů hřebíčku
 - skořice
 - 3 stroužky česneku
 - sůl, pepř
 
Karamelizovaný tuřín
- 4 kusy tuřínu
 - 10 květních stvolů česneku
 - 2 lžičky cukru
 - 1 lžička sójové omáčky
 - 1/4 šálku šťávy vyvařené při konfitování masa
 
Postup
- Vložte sójovou omáčku, prolisovaný česnek, cukr a veškeré koření do igelitového sáčku, promíchejte a přidejte rovněž hovězí líčka.
 - Opět protřepejte a pevně utěsněný sáček vložte na 2-3 dny do chladničky.
 - Po uplynutí této doby v hrnci roztavte sádlo, přidejte hovězí líčka a zakrytý hrnec následně vložte do trouby předehřáté na 100°C a pomalu pečte do doby, než nebude maso zcela měkké (alespoň 4 hodiny).
 - Přibližně 15 minut před koncem doby pečení zlehka orestujte na pánvi nakrájený tuřín.
 - Přidejte cukr a restujte až do okamžiku, než cukr začne hnědnout a karamelizovat.
 - Přidejte šťávu vyvařenou při konfitování, sójovou omáčku společně s nakrájenými květními stvoly česneku a vařte do okamžiku, než se na tuřínu vytvoří glazura.
 - Po vyjmutí můžete ještě hovězí líčka vložit na pánev a zlehka z obou stran orestovat.
 
Tuřín se zatím jako příloha v české kuchyni příliš nevyužívá, jeho karamelizovaná verze vás ale snadno přesvědčí o tom, že je to škoda.


Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček