Pro svou specifickou chuť je toto maso považováno za opravdovou delikatesu. Oživte ho voňavou omáčkou z červeného vína a nabídněte k obědu nejen vašim nedělním hostům!
Ingredience
- 400 g hovězí veverky
 - šálek červeného vína
 - šálek hovězího vývaru
 - 1 šalotka
 - 2 PL másla
 - 1 PL hořčice
 - olivový olej
 - sůl, pepř
 
Postup
- Hovězí veverku z obou stran osolte a opepřete.
 - Zahřejte pánev, a když je horká, pokapejte její dno trochou oleje.
 - Vložte na pánev hovězí maso a orestujte jej z každé strany v závislosti na jeho výšce přibližně 5 minut.
 - Vyjměte maso z pánve a před nakrájením na tenké plátky ho nechte 10 minut odpočívat.
 - Mezitím v hrnci rozpusťte máslo a přidejte do něj najemno nakrájenou šalotku.
 - Když šalotka zlehka zesklovatí, přidejte víno a vařte přibližně několik minut, dokud se téměř veškeré víno neodpaří.
 - Přidejte hovězí vývar a opět vařte zhruba 5 minut. Množství vývaru by se mělo zredukovat přibližně na polovinu.
 - Následně do směsi přidejte hořčici, sůl a pepř a vše důkladně promíchejte.
 - Těsně před podáváním přidejte lžíci másla a nechte ho v omáčce volně rozpustit.
 
Tento pokrm se servíruje především s bramborovou kaší či šťouchanými brambory.


Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček