Jak při přípravě tohoto pokrmu využít pivo? Nejprve v něm namarinujte maso a následně ho přilijte i do omáčky, dokonalá chuť tak bude zaručena.
Ingredience
- 400 g hovězích líček
 - 500 ml černého piva
 - 250 ml hovězího vývaru
 - 200 g lesních hub
 - 150 g cibule
 - 75 g mrkve
 - 35 g celeru
 - 2 stroužky česneku
 - 2 šalotky
 - 1 PL oleje
 - bobkový list
 - sůl, pepř
 
Postup
- Hovězí líčka nakrájejte na plátky a nechte je po dobu 24 hodin marinovat v černém pivu.
 - Nakrájejte cibuli, česnek, mrkev a celer.
 - Po vyjmutí z marinády maso osolte a opepřete.
 - Na pánvi či v hrnci s rozpáleným olejem plátky hovězích líček zlehka opečte a následně odložte stranou.
 - Do pánve vložte nakrájenou zeleninu a několik minut ji restujte.
 - Přilijte pivo, ve kterém jste předtím marinovali maso, a rovněž hovězí vývar, koření a plátky masa.
 - Vložte ho trouby a pečte přibližně 4 hodiny při teplotě 150 °C.
 - Následně hovězí maso z hrnce vyjměte a nechte 10 minut odpočívat.
 - V hluboké pánvi rozehřejte olivový olej, ve kterém orestujte nakrájenou šalotku a houby.
 - Na závěr přeceďte šťávu z hrnce, ve kterém se pekla líčka.
 
Podávejte nejlépe s polentou či s bramborovou kaší.


Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček