Patříte-li mezi milovníky steaků, jistě jste o něm již slyšeli. Vzhledem k umístění tohoto masa se mu říká rovněž hanger steak (z anglického hang = viset) a je pokaždé jedinečným požitkem.
Ingredience
- 700 g hovězí veverky
- čtvrt šálku olivového oleje
- čerstvá citronová šťáva ze dvou citronů
- 2 PL worcesterové omáčky
- 2 PL hnědého cukru
- 2 stroužky česneku
- tymián
- sůl, pepř
Postup
- V misce smíchejte olivový olej, citronovou šťávu, worcestrovou omáčku, cukr, tymián a prolisované stroužky česneku.
- Do vzniklé marinády vložte hovězí maso, překryjte potravinovou folií a nechte marinovat při pokojové teplotě alespoň po dobu jedné hodiny.
- Během této doby maso v marinádě několikrát otočte.
- Předehřejte gril, případně můžete použít grilovací pánev, a rošt potřete zlehka olejem.
- Vyjměte maso z marinády, posolte a popepřete.
- Grilujte na středně vysokém plamenu z každé strany alespoň po dobu 5 minut (čas záleží na tom, jak moc propečeným steakům dáváte přednost).
- Vyjměte hovězí veverku z grilu a nechte ji 10 minut odpočinout na prkýnku.
- Nakrájejte maso na plátky.
Steaky z hovězí veverky servírujte s čerstvým pečivem a zeleninovým salátem, případně s americkými brambory.

Skvělý grilovaný steak z hovězí veverky můžete připravit nejen na venkovním grilu, ale také doma na vhodné pánvi. Nevíte, kterou zvolit? Podívejte se na náš test pánví na grilování.

Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček