Lahodné maso vařené ve vývaru s trochou bílého vína a servírované spolu s luxusní krémovou křenovou omáčkou a bramborami je lahůdkou, kterou si zamiluje celá vaše rodina!
Co budete potřebovat
- 1200 g hovězího zadního
 - 3 velké mrkev
 - 2 pórky
 - 1 velká cibule
 - ½ celeru
 - 1 a ½ litru hovězího vývaru
 - 2 kostky vývaru
 - trochu balzamikového octa
 - 70 g másla
 - trochu soli a pepře
 - 1 svazek petrželky
 - trochu bílého vína
 - voda
 - zahušťovadlo omáčky dle potřeby
 - ½ litru mléka
 - 80 g másla
 - 1 sklenice křenu
 - 3 lžíce hladké mouky
 
Postup
- Mrkev, celer a pórek oloupejte a nakrájejte na malé kousky.
 - Ve velkém hrnci rozpusťte 70 g másla.
 - Cibuli oloupejte, rozpůlte a na másle osmahněte, dokud nezhnědne.
 - Přidejte maso (v jednom kuse) a opékejte ze všech stran na vysokém plameni, dokud nezezlátne.
 - Trochu snižte teplotu a přidejte nakrájenou zeleninu.
 - Krátce orestujte.
 - Zalijte trochou bílého vína.
 - Dolijte 1 litrem hovězího vývaru a přilévejte tolik vody, až bude maso téměř úplně zakryté.
 - Přidejte kostky vývaru a pepř.
 - Zatím nesolte, jinak bude maso tuhé.
 - Nyní přiklopte poklicí a nechte vše 3 hodiny na středním plameni vařit doměkka.
 - Po 2,5 hodině maso vyjměte a nakrájejte na cca 1,5 cm silné plátky a poté ještě půl hodiny vařte.
 - Pokud se vývar příliš vyvaří, vždy zalijte trochou zbylého hovězího vývaru.
 - Celé dochuťte trochou balzamika, čerstvě nasekanou petrželkou, solí a pepřem.
 - Vývar podle chuti zahustěte zahušťovadlem.
 - V malém hrnci rozpusťte 80 g másla, metličkou rychle vmíchejte mouku a zalijte mlékem.
 - Pokračujte v míchání.
 - Snižte teplotu.
 - Vmíchejte křen.
 - Osolte a opepřete.
 - Sůl a pepř.
 - Maso podávejte ve vývaru spolu s křenovou omáčkou, smetanovým špenátem a vařenými bramborami.
 


Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček