Víte, co je na zelném salátu s koprem zásadní? Musí zůstat křupavý, jinak to prostě není ono, i kdyby jeho chuť byla sebelahodnější.
To je důvod, proč by v žádné kuchyni neměla chybět salátová mísa na odstřeďování. Mrkněte i na omáčky s koprem, kde se můžete inspirovat na přípravu hlavního chodu s touto aromatickou bylinkou.
Ingredience:
- 500 g zelí Savoy
- 1 středně velká cibule
- 250 g fenyklu (oloupaného a nakrájeného)
- 1 salátová okurka
- sůl podle chuti (asi 2 lžičky)
- 1 hrnek crème fraîche
- 2 polévkové lžíce octa z bílého vína
- 1/2 hrnku nakrájeného čerstvého kopru
- 3 lžíce máku
Postup:
- Zelí, fenykl i cibuli jednotlivě velmi tence nakrájíme.
- Vložíme zelí, cibuli i fenykl do trojice samostatných misek a zalijeme ledovou vodou.
- Necháme odstát asi 30 minut a poté vložíme zeleninu do salátového odstřeďovače.
- Důkladně osušíme a odložíme stranou.
- V misce smícháme salátovou okurku, sůl a také přidáme studenou vodu.
- Po 30 minutách scedíme a vymačkáme přebytečnou tekutinu.
- Ve větší míse našleháme crème fraîche s octem, dokud nebude mít hutnou konzistenci.
- Poté přidáme kopr, mák, zelí, cibuli, fenykl i okurku.
- Ochutnáme a pro případ potřeby ještě osolíme.
- Kdo chce, může přidat i špetku mletého černého pepře či sušené chilli.

Milujete vajíčka? Podívejte se na hodnocení vařičů vajec. Jsou opravdovými pomocníky?

Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček