Připravte si tuto skvělou frittatu z brambor s chřestem, kozím sýrem a bazalkou a vykouzlíte tak úžasnou snídani, brunch nebo i rychlou a snadnou večeři.
INGREDIENCE
- 115 g brambor, nakrájených na malé kostičky
 - 1 lžíce extra panenského olivového oleje
 - 1/2 bílé cibule, nakrájené
 - 100 g chřestu, nakrájeného na 2,5 cm dlouhé kousky
 - 6 celých vajec
 - 1/4 šálku parmazánu, strouhaného
 - 3/4 lžičky soli nebo podle chuti
 - 1/2 lžičky čerstvě mletého černého pepře
 - 55 g kozího sýra, rozdrobeného
 - 2 lžíce čerstvé bazalky, nasekané
 
POSTUP
- Nakrájené brambory přidejte do malého hrnce, zalijte vodou a přiveďte k varu.
 - Vařte na středně vysokém ohni 6–8 minut nebo dokud brambory nezměknou.
 - Sceďte vodu a poté osušte.
 - Předehřejte troubu na funkci gril.
 - Dejte lžíci olivového oleje do velké pánve na středně vysokou teplotu.
 - Když je olej horký, přidejte cibuli.
 - Osolte a opepřete a restujte do měkka, asi 5 minut.
 - Přidejte nakrájený chřest a vařené brambory a restujte další 2-3 minuty.
 - Mezitím si rozšlehejte vejce.
 - Přidejte sůl, pepř a parmazán.
 - Nalijte vaječnou směs na vrch zeleniny.
 - Vaječnou směs posypte kozím sýrem a bazalkou.
 - Nechte frittatu nerušeně vařit 7-10 minut, dokud vejce neztuhnou.
 - Umístěte frittatu do trouby asi 13 až 17 cm od tepla a grilujte, dokud se vejce nenafouknou a neztuhnou a sýr nezezlátne, asi 2-3 minuty.
 - Podávejte horké, teplé nebo při pokojové teplotě.
 - Zbytky lze uchovávat v lednici ve vzduchotěsné nádobě až 4 dny.
 

Vyzkoušejte také naše skvělé recepty na nadýchané omelety z vajíček. Rychlá a zdravá snídaně, oběd i večeře!

Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček