Luxusní restovaný pokrm z hlívy ústřičné, zelených fazolek, omáčky hoisin a dalších několika běžných ingrediencí, které máte většinou ve spíži. Jedná se o rychlou přílohu, kterou můžete servírovat třeba ke grilovanému masu!
Ingredience
- 1 balení hlívy ústřičné
 - 250 g zelených fazolek (můžou být i mražené)
 - 4 lžíce oleje
 - 4 stroužky česneku nakrájené na plátky
 - 1/2 až 1 lžička omáčky Hoisin
 - 2 polévkové lžíce vody
 - 1/2 lžičky mletého pepře
 - sůl dle chuti
 
Postup
- Hlívu nakrájejte na požadovanou velikost a dejte stranou (nemyjte ji).
 - Fazolky omyjte a nakrájejte na stejnou velikost.
 - Poté tyto jednotlivé fazolky překrojte podélně napůl, aby byla odhalena semena.
 - Umístěte pánev na mírný střední plamen a nalijte lžíci oleje.
 - Nechte rozehřát olej a poté do pánve přidejte nakrájenou hlívu ústřičnou.
 - Dochuťte solí a na středně vysokém ohni 3-5 minut restujte hlívu ústřičnou, dokud její okraje nezhnědnou a nezačnou mírně křupat.
 - Jakmile zhnědnou, přesuňte hlívu do samostatné misky a stejnou pánev umístěte na mírný střední oheň.
 - Nalijte na pánev dvě lžíce oleje, zahřejte, poté přidejte plátky česneku a restujte 2-3 minuty na mírném středním ohni.
 - Smíchejte omáčku Hoisin s vodou a nalijte na restovaný česnek.
 - Poté přidejte fazolky a nakonec pepř.
 - V případě potřeby dochuťte solí.
 - Jakmile se voda zcela zredukuje a fazole jsou uvařené, přidejte křupavé houby.
 - Smíchejte a vařte ingredience na velmi mírném ohni 2-3 minuty.
 - Ochutnejte a případně dochuťte solí.
 - Podávejte teplé!
 


Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček