Grilovaný sýr zná asi každý. Ale grilovaný sýr s jahodovým salátem, je něco speciálního a osvěžujícího. Je to skvělá alternativa ke grilování, pokud je někdo z vašich přátel vegetarián. Určitě mu s tímto receptem uděláte radost.
Co budeme potřebovat
- 1 camembert nebo hermelín
- 200 g čerstvých jahod (nakrájených na plátky)
- čerstvý tymián (nebo 2 lžičky sušeného)
- 1 lžíce karamelizovaného balzamikového octa
- něco k zakousnutí (bageta/krekry)
Postup
- Troubu předehřejeme na 150°C.
- Do malé mísy přidáme nakrájené jahody, spolu s balzamikovým octem a tymiánem.
- Vše spolu promícháme, aby se jahody směsí krásně celé obalily.
- Hermelín položíme na plech do trouby, vyložený pečícím papírem.
- Umístíme ho do předehřáté trouby na 12 minut, hermelín musí uprostřed změknout.
- Když je sýr hotový, vyndáme ho z trouby a necháme ho na 5 minut odpočinout a trochu zchladnout.
- Hermelín podáváme na lůžku z jahod, kdy ho ještě za tepla rozřízneme, aby na jahody vytekl.
- K salátu zakusujeme něco křupavého jako čerstvou bagetku nebo slané krekry.
Jestli vám vaše zahrádka letos vydala velké množství jahod, tak vyzkoušejte jeden z těchto rychlých receptů na dezert panna cotta.

Samozřejmě, že listové těsto plněné hermelínem může mít tvar bochánku. Hlavní je, aby se vám tvar dobře opékal na pánvi.

Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček