Chcete, aby byly rohlíky ještě křupavější,? Ihned po upečení je odstraňte z plechu a dejte je vychladnout na kovový pečící rošt.
Ingredience:
- 3 a 1⁄2 šálku polohrubé mouky
- 1 šálek světlého piva
- 1 žloutek
- 1 bílek
- 1 čajová lžička soli
- 30 g droždí
- 50 ml oleje
- 1 PL mléka
- kmín
- sůl
Postup:
- Z trošky piva a droždí si připravte kvásek.
- V mezidobě v misce smíchejte mouku, sůl, žloutek a zbytek piva.
- Přilijte kvásek a vypracujte do podoby tužšího těsta, které nechejte na teplém místě alespoň hodinu vykynout.
- Poté těsto rozdělte na dvě poloviny, každou z nich rozválejte válečkem a nakrájejte na šest stejně velkých trojúhelníků.
- Trojúhelníky srolujte do podoby rohlíků.
- Pivní rohlíky nechte ještě přibližně 15-20 minut kynout na plechu vyloženém pečícím papírem.
- Před vložením do trouby a potřete bílkem smíchaným s jednou polévkovou lžící mléka.
- Posypte kmínem a solí.
- Pečte přibližně 10-15 minut, v závislosti na velikosti rohlíků, v troubě předehřáté na 200 °C.

Pivo se samozřejmě využívá nejen při pečení, ale také vaření. Inspirujte se našimi rozmanitými recepty na maso na pivu.

Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček