Sušené houby můžete mít doma po celý rok. Proto jich nakupte zásobu a, sem tam, si z nich uvařte tuto skvělou polévku!
Ingredience
- 500 g sušených hub
 - 100 g bílých fazolí
 - 2 brambory
 - 2 větvičky čerstvého tymiánu nebo ½ čajové lžičky sušeného tymiánu
 - 2 polévkové lžíce másla
 - 2 šálky vroucí vody
 - 1 polévková lžíce balzamikového octa
 - 4 mleté stroužky česneku
 - 2 cibule (nakrájené nadrobno)
 - 1 menší jarní cibulka (nakrájená)
 - 1 l hovězího vývaru
 - 1 čajová lžička soli
 - ½ lžičky pepře
 - 1 bobkový list
 - 1 dcl bílého vína
 - čerstvá petrželka (nakrájená najemno), tymiánové listy nebo pažitka
 
Postup
- Před přípravou naložte fazole do vody, ideálně přes noc.
 - Sušené houby namočte do horké vody a po změknutí je přeceďte.
 - Na pánvi rozpusťte máslo, orestujte cibulku a přidejte houby. Dále restujte společně.
 - Zalijte vývarem a přidejte koření s vínem. Vařte asi 1 hodinu, do změknutí fazolí.
 - Zhruba v polovině doby, co se směs vaří, přidejte do polévky, na menší kostky nakrájené, brambory.
 - Vařte do změknutí brambor. Pokud se část brambor rozvaří, nevadí – polévka se tím zahustí.
 - Z polévky odstraňte bobkový list a dochuťte balzamikovým octem, solí a pepřem.
 - Připravenou houbovou polévku dozdobte čerstvými bylinkami a podávejte.
 

Prozkoumejte, jaké bylinky použít v kuchyni.

Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček