Rozšiřte svůj kulinářský repertoár o výborné lišky, jejichž příprava není nijak složitá.
Ingredience
- 450 g lišek (očištěných)
 - 1,5 l kuřecího vývaru
 - 7 polévkových lžic másla
 - 2 šalotky (nakrájené na tenké plátky)
 - 3 stroužky česneku (nakrájeného na tenké plátky)
 - 1 polévková lžíce mouky
 - 1 šálek suchého bílého vína
 - 2 bobkové listy
 - 6 větviček tymiánu
 - sůl
 - pepř
 - 1 polévková lžíce rostlinného oleje
 
Postup
- ½ šálku hub odložte stranou na ozdobu. Zbytek hub umístěte do hrnce a zalijte je kuřecím vývarem. Přiveďte k varu a nechte probublávat na mírném ohni.
 - Ve vedlejším hrnci rozpusťte 2 lžíce másla. Přidejte šalotku a česnek a, za stálého míchání, restujte 8 minut, dokud vše nezměkne a nezhnědne.
 - Přidejte houby a vařte, dokud se z hub neuvolní šťáva. Potrvá to asi 10 minut.
 - Přidejte mouku a promíchejte. Povařte 30 vteřin.
 - Přilijte bílé víno a vařte do zhoustnutí, asi 1 minutu.
 - Do této směsi přilijte, přes sítko, vývar s houbami, který jste si připravili na začátku. Houby odstraňte a dejte bokem.
 - Do polévky přidejte bobkový list a větvičky tymiánu. Vařte, při mírné teplotě, 30 minut.
 - Následně z polévky vyjměte bobkový list s tymiánem a pomocí ponorného mixéru polévku rozmixujte do hladka.
 - Přidejte 1 lžíci másla a znovu mixujte. Dochuťte solí a pepřem.
 - Ve vedlejší pánvi, na olivovém oleji, osmahněte houby z polévky. Smažte asi 2 minuty a poté přidejte zbytek másla.
 - Houbovou směs přidejte do polévky a na závěr ji ozdobte liškami, které jste si na začátku odložili bokem na ozdobu.
 - Tento recept může posloužit také jako vánoční houbová polévka, jelikož je hutná, vypadá slavnostně a v zimních měsících chutná opravdu výtečně.
 


Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček