Nic nepřekoná dobrý recept na dvakrát zapečené brambory a toto je jeden z těch nejlepších! Podávejte je s červeným vínem, dušenými hovězími žebry či lososem na grilu.
Ingredience
- 4 velké brambory
- 6 – 8 plátků slaniny
- ¼ šálku zakysané smetany
- ½ šálku smetanového sýru
- ½ šálku mléka
- ½ šálku másla
- ½ lžičky soli
- ½ lžičky pepře
- 1 šálek strouhaného čedaru
- cibule
Postup
- Každý brambor propíchněte vidličkou.
- Pečte brambory na plechu vyloženém pečícím papírem na 200°C do měkka (cca 40 – 50 minut, záleží na velikosti brambor).
- Slaninu nakrájejte na malé plátky a osmahněte na pánvi.
- Vychladlé brambory překrájejte na poloviny.
- Vydlabejte vnitřky a vložte je do misky.
- V bramboru trochu vnitřku ponechejte, aby udržel tvar.
- Do bramborové náplně přidejte máslo, zakysanou smetanu a smetanový sýr a promíchejte.
- Přilejte mléko a přidejte sůl a pepř.
- Přidejte také slaninu a půl šálku sýra a promíchejte.
- Nakonec přidejte cibuli dle chuti, začněte asi čtvrtinou šálku.
- Brambory naplňte náplní a na vrch přidejte zbytek sýra.
- Pečte při 175°C po dobu 15 minut.
- Brambory podávejte se zakysanou smetanou posypanou trochou soli.


 
 Pánve
Pánve Vakuovače
Vakuovače SodaStream
SodaStream Digestoře
Digestoře Kávovary
Kávovary Domácí pekárny
Domácí pekárny Sušičky ovoce
Sušičky ovoce Malé kuchyňské spotřebiče
Malé kuchyňské spotřebiče Hrnce
Hrnce Trouby & varné desky
Trouby & varné desky Elektrické krby
Elektrické krby Mobilní klimatizace
Mobilní klimatizace Ochlazovače vzduchu
Ochlazovače vzduchu Drtiče odpadu
Drtiče odpadu Elektrické fritézy
Elektrické fritézy Odšťavňovače
Odšťavňovače Katalog ingrediencí
Katalog ingrediencí Bylinky
Bylinky Koření
Koření Plodiny
Plodiny Sýry
Sýry Houby
Houby Seznam éček
Seznam éček