Název je, údajně, odvozen od námořníků, kteří tento pokrm přivezli do Neapole. Jedná se o jeden z nejstarších receptů, který obsahuje rajčata, česnek a bazalku.
Ingredience
- 5 velkých rajčat (oloupaných)
 - 5 stroužků česneku
 - 500 g mozzarelly
 - 10 ks ančoviček
 - 2 polévkové lžíce olivového oleje
 - sůl
 - oregano
 
Postup
- Rajčata lehce poduste na oleji.
 - Potom jimi posypejte 2 připravená těsta.
 - Přidejte, nadrobno nasekaný, česnek a ančovičky.
 - Pečte v předehřáté troubě asi 7 minut.
 - Poté přidejte sýr a pečte do jeho zezlátnutí.
 

V kuchyni je možné používat nejen oregano nebo bazalku. Prozkoumejte také další kouzelné bylinkové recepty.

Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček