Pizza Margherita je dalším ze slavných receptů. Název je odvozen od jména královny Margherity Savojské, pro kterou byla, v 18. století, při návštěvě Neapole, připravena.
Ingredience
- těsto (koupené nebo připravené dle receptů níže v textu)
 - 5 velkých rajčat (oloupaných)
 - 500 g mozzarelly
 - 1 polévková lžíce olivového oleje
 - sůl
 - oregano
 - hrst bazalky
 
Postup
- Rajčata rozmixujte a smíchejte je s oreganem.
 - Následně směsí potřete 2 připravená těsta.
 - Rozehřejte si troubu na 200 °C a připravte si plech, vyložený pečícím papírem.
 - Pečte, v předehřáté troubě, asi 7 minut. Následně pizzu vyndejte, dochuťte solí a přidejte mozzarellu nakrájenou na tenké plátky. Můžete ji také nastrouhat nahrubo.
 - Dejte znovu do trouby a pečte, dokud okraje pizzy nezezlátnou a sýr se nerozpustí.
 - Pokrm na závěr dochuťte čerstvou bazalkou.
 

Máte rádi cuketu? Pak si po chutné pizze můžete dopřát také sladkou dobrotu, připravenou podle některého z receptů na moučníky z cukety.

Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček