Znáte nejrůznější recepty, ale o bramborách na pizze jste ještě neslyšeli?
Pak je načase tuto dobrotu vyzkoušet!
Ingredience
- 450 g těsta na pizzu (můžete koupit hotové, nebo si těsto připravit podle receptů níže)
 - 4–5 větších brambor
 - 4–5 polévkových lžic kvalitního extra panenského olivového oleje
 - 1–1,5 čajové lžičky mořské soli
 - pepř
 - snítka čerstvého rozmarýnu
 - cca 200 g mozzarelly
 
Postup
- Předehřejte troubu na 200 °C a připravte si plech na pečení, vyložený pečícím papírem. Můžete péct také bez papíru. V tom případě plech vymažte olivovým olejem.
 - Těsto vytvarujte a rozmístěte jej po celém plechu. Následně jeho povrch jemně potřete olivovým olejem.
 - Oloupejte brambory a nakrájejte je na tenké plátky. Ty následně vložte do misky bokem.
 - Brambory polijte olivovým olejem, osolte a promíchejte, aby byl obalený každý jeden plátek.
 - Plátky vrstvěte na těsto. Vždy vrstva brambor, poté vrstva mozzarelly. Tu nakrájejte na plátky nebo nastrouhejte nahrubo.
 - Vše pokapejte olivovým olejem tak, aby byl olej rovnoměrně rozetřený po celém povrchu.
 - Pizzu z brambor posypte čerstvým rozmarýnem a vložte ji do trouby. Pečte 8–11 minut, dokud nezačnou brambory hnědnout.
 - Jakmile je pokrm hotový, vyndejte jej z trouby, nakrájejte a podávejte.
 - Pizza chutná skvěle také za studena.
 

Vyzkoušejte také další recepty z listového těsta, které můžete připravit ve sladké i slané variantě.

Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček