Tento druh jídla spatřil světlo světa už v 16. století. Nejdůležitější součástí pravého italského receptu je správná příprava těsta.
Pojďme na to!
Ingredience
- 600ml teplé vody
 - 7 šálků mouky
 - 2,5–3 lžíce čerstvého droždí (můžete použít 2 čajové lžičky sušeného droždí)
 - 6 polévkových lžic extra panenského olivového oleje
 - 1,5 čajové lžičky soli
 - 2 čajové lžičky cukru
 - mozarrella a další přísady na pizzu dle chuti
 
Postup
- Do misky vložte droždí a zalijte jej teplou vodou. Míchejte, dokud se droždí nerozpustí.
 - Na vál vysypte mouku tak, aby připomínala sopku a droždí s vodou nalijte přímo do její špičky. Přidejte také veškeré další ingredience.
 - Vše dohromady hněťte po dobu 10–15 minut, dokud nevznikne hladké a pružné těsto.
 - Mísu vymažte trochou olivového oleje a vložte do ní těsto. Těsto v misce otočte, aby byl jeho povrch mírně naolejovaný.
 - Mísu s těstem zakryjte a nechte odpočívat 4–5 hodin. Na povrchu těsta vytvořte nožem kříž. Italská tradice tento počin vykládá jako požehnání pokrmu.
 - Předehřejte troubu na 200 °C.
 - Těsto z mísy vyklopte na pomoučený vál a rozdělte jej na polovinu. Nechte několik minut odpočívat.
 - Každou část těsta vytvarujte do tvaru kruhu pomocí rukou a vložte na plech.
 - Každou pizzu pečte 10 minut, poté na ni přidejte mozzarellu a další přísady dle vlastního výběru a své chuti. Vložte zpět do trouby a pečte, dokud těsto nezhnědne.
 - Hotovou pizzu vyjměte a ozdobte několika lístky čerstvé bazalky.
 


Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček