K přípravě těchto křupavých brambor s nadýchaným a dokonalým vnitřkem potřebujete jen pánev a pokličku.
Co budeme potřebovat
- 500 g brambor
- 2 polévkové lžíce rostlinného oleje
- 1 lžička soli
- černý pepř
- jemně nasekané čerstvé bylinky (1 lžička tymiánu nebo oregana nebo 1/2 lžičky rozmarýnu)
- 1 lžíce másla
Postup
- Brambory nakrájejte na kostičky nebo měsíčky.
- Zahřejte 2 lžíce rostlinného oleje na pánvi.
- Přidejte brambory a dochuťte 1/2 lžičky soli.
- Přikryjte poklicí a vařte, dokud brambory nezměknou asi 20 minut.
- Mezitím si nadrobno nasekejte bylinky dle vlastního výběru.
- Odkryjte a brambory otočte.
- Dochuťte zbývající 1/2 lžičky soli a mletým pepřem.
- Zvyšte teplotu na středně vysokou a vařte odkryté, dalších 5 až 10 minut, přičemž kousky posouvejte podle potřeby, aby se rovnoměrně opekly.
- Přidejte bylinku a podle potřeby 1 lžíci nesoleného másla a vařte za občasného promíchání, dokud se máslo nerozpustí a bylinky nebudou voňavé, asi 1 minutu.
Zkuste i hranolky ze sladkých brambor! Jak na to se dozvíte v našem receptu!
Nejrychlejším způsobem, jak si připravit hranolky je ve fritéze. Jaká je ta nejlepší se dočtete v naší recenzi na fritovací hrnce.


 
 Pánve
Pánve Vakuovače
Vakuovače SodaStream
SodaStream Digestoře
Digestoře Kávovary
Kávovary Domácí pekárny
Domácí pekárny Sušičky ovoce
Sušičky ovoce Malé kuchyňské spotřebiče
Malé kuchyňské spotřebiče Hrnce
Hrnce Trouby & varné desky
Trouby & varné desky Elektrické krby
Elektrické krby Mobilní klimatizace
Mobilní klimatizace Ochlazovače vzduchu
Ochlazovače vzduchu Drtiče odpadu
Drtiče odpadu Elektrické fritézy
Elektrické fritézy Odšťavňovače
Odšťavňovače Katalog ingrediencí
Katalog ingrediencí Bylinky
Bylinky Koření
Koření Plodiny
Plodiny Sýry
Sýry Houby
Houby Seznam éček
Seznam éček