Hledáte inspiraci, jak využít batáty? Recepty na batátové polévky jsou jednoduché a moc dobré. Tato varianta je navíc vhodná i pro vegany a vegetariány.
Co budeme potřebovat
- 1 cibule
- 1 lžička česneku
- 1 lžička mletého zázvoru
- 1 lžíce olivového oleje
- ¼ lžičky muškátového oříšku
- 2 velké mrkve
- 4 velké batáty
- 2 hrnky zeleninového (nebo masového) vývaru
- 400 ml kokosové šlehačky (nebo kokosového mléka)
- ¼ hrnku burákového másla (nebo jiné ořechové)
- mořská sůl a černý pepř dle chuti
Na ozdobu
- koriandr a černý pepř
Postup
- Nakrájejte si cibuli na kostičky, dejte ji orestovat na olivovém oleji, přidejte prolisovaný česnek a nechte zesklovatět.
- Přidejte kajenský pepř a muškátový oříšek.
- Poté přidejte na kostičky nakrájenou mrkev a na kostky nakrájené sladké brambory a chvíli restujte.
- Podlijte vývarem, kokosovou šlehačkou, uveďte k varu, a pak ztlumte plamen a nechte probublávat, dokud nebude zelenina měkká.
- Ke konci přidejte burákové máslo a zamíchejte.
- Hotovou polévku rozmixujte tyčovým mixérem najemno.
- Dochuťte pepřem a solí dle chuti.
- Servírujte posypané černým pepřem a (čerstvým) koriandrem.

Přemýšlíte, co dobrého si ke kaši z batátů udělat? Co třeba vyzkoušet recept na masovou roládu pokaždé na jiný způsob? Hned máte inspiraci na několik jídelníčků dopředu.

Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček