Bešamel je jednou ze základních omáček, kterou by měla zvládnout každá správná kuchařka.
Vyzkoušejte náš jednoduchý návod na jemnou dobrotu, kterou lze podávat nejen s těstovinami, ale také s brambory či jinou zeleninou.
Ingredience
- 250 g těstovin (dle vlastního výběru)
 - 5 polévkových lžic nesoleného másla
 - ¼ šálku mouky
 - 2 šálky plnotučného mléka (zahřátého, ne vroucího)
 - ½ čajové lžičky soli
 - ¼ čajové lžičky mletého černého pepře
 - ¼ čajové lžičky muškátového oříšku
 - ½ šálku sýru čedar (nastrouhaného)
 - 1 polévková lžíce parmazánu (nastrouhaného)
 
Postup
- V osolené vodě uvařte těstoviny dle návodu na daném obalu.
 - V hrnci rozpusťte máslo a vmíchejte mouku. Vytvořte jíšku.
 - Po troškách přilévejte mléko a stále šlehejte, aby se nevytvořily hrudky. Míchejte, dokud směs nezhoustne. Potrvá to asi 10–20 minut.
 - Ochuťte solí, pepřem a přidejte muškátový oříšek.
 - Přisypejte čedar s parmazánem a míchejte, dokud se sýr nerozpustí.
 - Bešamelovou sýrovou omáčku na těstoviny odstavte z tepla, promíchejte a následně jí oblíbené těstoviny polijte.
 - Máte-li chuť, podávejte ozdobené čerstvými bylinkami.
 

Vyrobte si vlastní pečivo v některé z recenzemi ověřených domácích pekáren.

Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček