Šťavnaté kuřecí maso naložené v BBQ omáčce grilované se zeleninou v alobalu zaručeně uspokojí vaše chuťové buňky! Lahodné balíčky si můžete připravit na grilu i v troubě.
INGREDIENCE
- 1 batát, nakrájený na kostky
- 2 papriky, nakrájené na plátky
- 1 cuketa, nakrájená na půlkolečka
- 4 vykostěná kuřecí prsa bez kůže
- 4 plátky slaniny
- 2 lžičky soli
- ¼ lžičky mletého černého pepře
- 1 lžička chilli
- 1 lžička mleté papriky
- ½ lžičky sušené cibule
- ½ lžičky sušeného česneku
- 2 lžíce olivového oleje
- ⅓ šálku barbecue omáčky
- čerstvý koriandr k podávání
- nakrájené avokádo k podávání
POSTUP
- Rozpalte gril na středně vysokou teplotu.
- Na čistou pracovní plochu položte 4 velké kusy odolné hliníkové fólie (nebo zdvojené běžné hliníkové fólie).
- Na každý kousek alobalu položte stejné množství batátů, papriky a cukety plus 1 kuřecí prso a 1 plátek slaniny.
- Smíchejte sůl, pepř, chilli, mletou papriku, sušenou cibuli a sušený česnek v malé misce.
- Kuře a zeleninu pokapejte olivovým olejem a posypte kořením.
- Vetřete koření a olej do kuřecích prsou a pořádně směsí obalte i zeleninu.
- Kuře položte na zeleninu a prsíčka potřete polovinou barbecue omáčky..
- Zabalte každý balíček tak, že spojíte dvě strany k sobě, sklopíte alobal dolů do středu a přehnete dva konce balíčku.
- Grilujte balíčky po dobu 15-20 minut, dokud kuře nedosáhne vnitřní teploty 73 °C a brambory nejsou uvařené.
- Z každého balíčku vyjměte plátek slaniny a nakrájejte na kousky.
- Posypte směs v balíčku nakrájenou slaninou.
- Kuře potřete zbylou barbecue omáčkou a ozdobte plátky čerstvého koriandru a avokáda.
- Užijte si to!