Už cítíte tu vůni grilovaných žeber? Ne? Tak rychle je běžte naložit a poté ugrilovat, protože ten výsledek je prostě vynikající.
Ingredience
- 2 kg žeber
- sůl
Ingredience na marinádu
- 16 lžic oleje
- 10 lžic sójové omáčky
- 10 lžic medu
- 3 lžíce rajského protlaku
- špetka zázvoru
- 4 lžíce chilli
Postup
- Vepřová žebírka důkladně operte a osušte a potom dostatečně osolte.
- V míse smíchejte olej spolu se sójovou omáčkou, rajčatovým protlakem a medem.
- Poté přidejte dle chuti mletý zázvor, chilli, sůl, pepř. (Můžete koření nakombinovat podle vašich preferencí)
- Do hotové marinády vložte žebírka a nechte odležet (nejlépe přes noc).
- Naložená a odleželá žebírka jsou připravena na opékání. Pečte dozlatova za častého potírání marinády a otáčení.
- Ugrilovaná žebírka podávejte nejlépe s čerstvým chlebem či bagetkou.

Přemýšlíte jaký si pořídit gril? Přečtěte si naše recenze na nejlepší kontaktní grily. Jistě vám to při výběru pomůže.

Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček