Tak tohle je naprostá delikatesa! Pokud chcete překvapit své hosty na letní grilovačce, připravte jim tuto pochoutku, po které se budou oblizovat.
Co budete potřebovat
- 8 velkých nebo 16 malých hub shiitake
 - olivový olej
 
Na umami máslo:
- 40 g másla, změklého
 - 3 g sušené řasy kombu, jemně umleté v mlýnku na koření
 - ¼ sušené houby shiitake, jemně umleté v mlýnku na koření
 - 1 lžička pražených sezamových semínek
 - ¼ lžičky rybí omáčky
 - ¼ lžičky jemně nastrouhané citronové kůry
 - ¼ lžičky bílé miso pasty
 
Postup
- Rozpalte si gril.
 - Máslo dejte do misky se ¾ lžičky mletého kombu, ¼ lžičky mletého shiitake a zbývajícími ingrediencemi na umami máslo a dobře promíchejte.
 - Z hub vyhoďte tuhé stonky, potřete olejem, dochuťte solí a grilujte na vysokém ohni za občasného obracení, dokud nezezlátnou a nezměknou (4–6 minut).
 - Chcete-li podávat, naaranžujte horké houby na talíř žábrami nahoru a naplňte je lžičkou umami másla.
 - Dobrou chuť!
 


Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček