Tato hrušková omáčka s novým kořením, hřebíčkem, koriandrem, hořčicí, rozinkami, octem a melasou skvěle ladí se sýrovým talířem a perfektně se hodí ke všem uzeninám, pečenému vepřovému masu a kari.
Ingredience
- 1/2 čajové lžičky celého nového koření
- 6 celých hřebíčků
- 1 čajová lžička hořčičných semen
- 1/2 čajové lžičky semen koriandru
- 1/2 lžičky černého pepře
- 3/4 šálku destilovaného bílého octa
- 3/4 šálku zlatých rozinek
- 1/2 šálku nakrájených mandlí
- 1/2 šálku třtinové melasy
- 1/4 čajové lžičky soli
- 1/2 citronu, nakrájeného na tenké plátky
- 500 g zralých hrušek (asi 3, v závislosti na velikosti), oloupaných, zbavených jader a nakrájených na 25 mm kousky
Postup
- Nové koření, hřebíček, hořčičná semínka, koriandr a pepř rozemeleme na prášek v mlýnku na koření.
- Všechny ingredience, včetně koření, vložíme do hrnce.
- Přivedeme k varu a občas promícháme.
- Zakryjeme pánev, snížíme plamen na nízkou teplotu a jemně vaříme 30 minut.
- Odkryjeme pánev a vaříme, dokud se většina šťávy neodpaří a čatní není vlhké, asi 20 minut.
- Přendáme hruškové čatní do nádoby a necháme ho vychladnout.
- Zakryjeme a necháme v chladu nejméně několik dní, aby se chuť spojila.
- Vydrží až pár týdnů.


 
 Pánve
Pánve Vakuovače
Vakuovače SodaStream
SodaStream Digestoře
Digestoře Kávovary
Kávovary Domácí pekárny
Domácí pekárny Sušičky ovoce
Sušičky ovoce Malé kuchyňské spotřebiče
Malé kuchyňské spotřebiče Hrnce
Hrnce Trouby & varné desky
Trouby & varné desky Elektrické krby
Elektrické krby Mobilní klimatizace
Mobilní klimatizace Ochlazovače vzduchu
Ochlazovače vzduchu Drtiče odpadu
Drtiče odpadu Elektrické fritézy
Elektrické fritézy Odšťavňovače
Odšťavňovače Katalog ingrediencí
Katalog ingrediencí Bylinky
Bylinky Koření
Koření Plodiny
Plodiny Sýry
Sýry Houby
Houby Seznam éček
Seznam éček