Zaměřte pozornost na tento batátový koláč. Krémové brambory se krásně hodí na náplň, která je obalená v drobivém křehkém těstě.
Co budeme potřebovat
- 500 g sladkých brambor
- 320 g listového těsta
- 125 g másla
- 250 g moučkového cukru
- 150 ml plnotučného mléka
- 3 vejce
- strouhání muškátového oříšku
- ½ lžičky mleté skořice
- 1 lžička vanilkové pasty
Postup
- Celé, neloupané batáty vařte 30 minut, dokud nebudou velmi měkké.
- Dobře sceďte a nechte 10 minut vychladnout, poté oloupejte.
- Troubu rozpálíme na 180 stupňů.
- Rozválíme křehké těsto a vyložíme jím 23 cm formu na dort.
- Vyložte ji pečicím papírem a naplňte fazolemi a pečte 20 minut.
- Odstraňte papír a fazole a pečte dalších 5 minut.
- Oloupané batáty vyklopte do velké mísy s máslem a rozmačkejte mačkadlem na brambory úplně do hladka.
- Přidejte cukr, mléko, vejce, koření a vanilku a šlehejte, dokud se vše nespojí a nebude hladké.
- Batátovou náplň vyklopte do formy a povrch uhlaďte stěrkou.
- Pečte 50–55 minut, dokud těsto a povrch koláče nezezlátnou a střed neztuhne.


 
 Pánve
Pánve Vakuovače
Vakuovače SodaStream
SodaStream Digestoře
Digestoře Kávovary
Kávovary Domácí pekárny
Domácí pekárny Sušičky ovoce
Sušičky ovoce Malé kuchyňské spotřebiče
Malé kuchyňské spotřebiče Hrnce
Hrnce Trouby & varné desky
Trouby & varné desky Elektrické krby
Elektrické krby Mobilní klimatizace
Mobilní klimatizace Ochlazovače vzduchu
Ochlazovače vzduchu Drtiče odpadu
Drtiče odpadu Elektrické fritézy
Elektrické fritézy Odšťavňovače
Odšťavňovače Katalog ingrediencí
Katalog ingrediencí Bylinky
Bylinky Koření
Koření Plodiny
Plodiny Sýry
Sýry Houby
Houby Seznam éček
Seznam éček