Do octa lze naložit téměř všechny druhy hub (vynikající jsou václavky, ryzce, klouzky a všechny hřibovité houby). Do sklenic vždy dávejte pouze jeden druh.
Na 8 skleniček o objemu 200 ml budete potřebovat
- 2 kg drobných hříbků, pokrájených
- 2 mrkve, pokrájené na kolečka
- 3 cibule, nakrájené na kolečka
- sůl dle chuti
- 250 ml octa
- 1 lžíce soli
- 2 lžíce krupicového cukru
- 10 kuliček černého pepře
- 3 kuličky nového koření
- 1 lžíce hořčičného semínka
- 2 bobkové listy
Postup přípravy
- Do hrnce dejte 750 ml vody a všechny ostatní suroviny na nálev (ocet, sůl, cukr, černý pepř, nové koření, hořčičné semínko a bobkové listy).
- Pět minut povařte a udržujte horké.
- Mezitím ve velkém hrnci přiveďte k varu osolenou vodu a na dvě minuty do ní ponořte pokrájené houby.
- Sceďte je a naplňte do horkých čistých sklenic.
- Přidejte kolečka mrkve a cibule, zalijte horkým nálevem.
- Zavíčkujte a otočte dnem vzhůru.
- Tento způsob ,zavaření‘ by měl stačit – pokud některé sklenice tečou nebo se víčka vypoulila, postavte je do pekáče (víčkem vzhůru), zalijte asi do třetiny horkou vodou, předehřejte troubu na 80 °C a dvacet minut zavařujte.

Máme pro vás také recepty na tu nejlepší houbovou smaženici na několik způsobů. Inspirujte se!

Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček